Strúhaný tvarohový koláč

Strúhaný tvarohový koláč

Suroviny na cesto:

40 dkg polohrubej múky

15 dkg práškového cukru

1 palmarin 250g

½ prášku do pečiva

1 žĺtok

3 lyžice kakaa

1 lyžica zlatého klasu

 Suroviny na plnku:

500g jemný hrudkový tvaroh

500g mäkký tvaroh

25 dkg práškového cukru

1 vanilkový cukor

3 žĺtka

4 bielka

Postup:

  1. Zo surovín vypracujeme cesto a necháme ho 1 hodinu odležať v chlade.
  2. Suroviny na plnku (okrem bielkov) dobre vymiešame, z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý potom pridáme do plnky a jemne premiešame.
  3. Na pomastený múkou vysypaný plech postrúhame ½ cesta. Následne vylejeme plnku, na ktorú postrúhame zvyšok cesta.
  4. Pečieme pri 175ºC, kým nie je povrch koláča pekne vypečený.

20140112_153215_resized20140112_153144_resized20140112_154303_resized20140112_153134_resized20140112_154654_resized20140112_170255_resized_1