Šamrole

Šamrole

Suroviny:20140413_120844

2 balenia lístkového cesta

1 vajce

500ml vody

500g krupicového cukru

5 bielkov

hladká múka na podsypanie

práškový cukor na poprášenie

cukrárske trubičky

Postup:

Rúru zahrejeme na 200ºC. Dosku na váľanie posypeme múkou a cesto na ňom rozváľame na tenký plát s veľkosťou zhruba 60×40 cm. Vajce rozšľaháme a natrieme ním plát. Potom cesto rozkrájame na asi 3 cm široké prúžky. Jednotlivé prúžky natáčame na cukrárske trubičky tak, aby vajcom potretá strana zostala navrchu. Trubičky dáme na plech, vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút. Do hrnca dáme 500g cukru, zalejeme vodou a varíme, pokiaľ nemá teplotu 118°C. Bielky dáme do misy a vyšľaháme sneh. Ešte horúcu cukrovú zmes vlejeme do vyšľahaných bielkov a mixujeme, pokiaľ zmes úplne nevychladne. Pripravenú náplň dáme do cukrárskeho sáčku a naplníme šamrole. Hotové šamrole nakoniec pocukrujeme.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *