Penový rez z čokoládou a mätou

Penový rez z čokoládou a mätou

Penové pláty: 3 bielka, 175g práškového cukru, 1 PL kukuričného škrobu, 50g postrúhanej čokolády
Plnka: 200g čokolády, 250 ml šľahačky, 2 PL jemne nasekaných mätových lístkov, 2 PL kryštálového cukru.
Postup
Bielka vyšľaháme do jemnej peny, pridáme cukor a šľaháme kým nezískame pevný sneh. Primiešame kukuričný škrob a čokoládu. Na papier na pečenie si predkreslíme 4 obdĺžniky 25×10 cm a vyplníme ich pásikmi z peny. Pečieme v predohriatej rúre na 140°C stupňov asi 45 minút, potom otočíme a pečieme ďalších 45 minút. Vypneme rúru a necháme ju vychladnúť s plátmi vnútri.
Následne rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a potrieme ňou 3 penové pláty. Počkáme do stuhnutia. Medzitým rozdrvíme kryštálový cukor s mätou kým nezískame hladnú zelenú hmotu. Tento cukor rozmiešame v šľahačke, ktorú následne vyšľaháme. Šľahačku navrstvíme na prvý čokoládový plát, prikryjeme druhým plátom s navrstvenou šľahačkou, následne tretím plátom so šľahačkou a štvrtým. Ozdobíme šľahačkou, nastrúhanou čokoládou alebo lístkami mäty.
Necháme stuhnúť v chlade.

Recept zaslala: Zuzana K.

Tento recept je súťažný. Hlasovať za neho môžete kliknutím na páči sa mi/like na tejto adrese.

Ak sa aj vy chcete zapojiť do súťaže o poukážky v hodnote 25, 15 a 10 eur, viac sa dozviete v pravidlách.