Marcipánky

Marcipánky

Suroviny na cesto:

25 dkg hladkej múkymarcipanky

11 dkg práškového cukru

citrónovú kôru

½ balíčka prášku do pečiva

1 lyžička mletej škorice

3 tlčené voňavé klinčeky

1 lyžica masla

1 vajce

3 dkg orechov

2 dkg mandli

a trocha mlieka

 

Postup:

Múku, cukor, trochu postrúhanej citrónovej kôry. prášok do pečiva, mletú škoricu, tlčené voňavé klinčeky spolu rozmiešame.

V rozmiešanej múke urobíme jamku, pridáme maslo, vajce, pomleté orechy, pomleté mandle a mlieka toľko, aby sme mali cesto tuhé asi ako na rezance.

Zamiesené cesto na table vyvaľkáme a formičkou vykrajujeme koláčiky, ktoré poukladáme na vymastený plech.

V teplej rúre upečieme a upečené polejeme citrónovou polevou.

Citrónová poleva:

14 dkg práškového cukru

1 lyžica vriacej vody

2 lyžice citrónovej šťavy

Všetko spolu miešame ½ hodiny.