Kokosoví ježkovia v čokoláde

Kokosoví ježkovia v čokoláde

Potrebujeme


180 g hladkej múky
100 g Hery
50 g práškového cukru
1 vajce
lieskové alebo vlašské orechy
čokoládová poleva
strúhaný kokos

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Orechy rozpolíme (lieskové môžeme nechať aj celé). Cesto rozdelíme na rovnaké kúsky (z tejto dávky približne 80). Do každého kúska zabalímne polku orieška a vytvarujeme ježka. Vpichom špajlou vyznačíme oči. Pečieme asi 10-15 minút pri teplote 180 stupňov.

Vychladených ježkov namáčame polovicou v rozpustenej čokoláde a v kokose. V čokoláde namáčame špajlu a nakreslíme nos a ňufáčik.

Potom ich vystavíme na stôl, lebo nám bude ľúto zjesť ich 🙂 .