Klasický cheesecake

Klasický cheesecake

Popis

Vynikajúci Cheesecake v tej najklasickejšej podobe.

Ingrediencie pre 12 porcií

500gram  tvarohu
250gram  kyslej smotany
50gram  masla
1kus  vajíčko
1balíček  Bebe keksov
25gram  orechov
2pol. lyžica  hl. múky
150gram  cukru
1kus  vanilky
1kus  pomaranča

Poznámka

Cheesecake sa k nám na Slovensko dostával veľmi pomaly, aj keď vo svete patrí k overeným a obľúbeným klasikám. Jeho pôvod je síce v Európe, avšak až v Amerike kam ho priniesli emigranti z Európy sa tento skvelí zákusok preslávil.

Postup

Na prípravu cesta použijeme balíček BeBe keksov, ktoré rozdrvíme na prášok do ktorého primiešame pomleté vlašské, alebo iné orechy, štipku soli a roztopené maslo. Formu si vymastíme maslom, prípadne použijeme papier na pečenie. Na dno formy rozotrieme pripravenú zmes. Na plnku zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, cukor, vajíčko a hladkú múku. Nakoniec primiešame zrniečka z asi polovičky vanilkového struku a trošku postrúhanej pomarančovej kôry. Celú hladkú masu vylejeme na keksové cesto, vyhladíme a dáme piecť na 45 – 50 minút pri 150 stupňoch. Cheesecake podávame až po vychladnutí, môžeme dozdobiť lupienkami opražených mandlí.