Dvojfarebný závin vhodný aj pre diabetikov

Dvojfarebný závin vhodný aj pre diabetikov

SÚŤAŽNÝ RECEPT

Na prípravu potrebujeme:

Kvasok:  1 dcl mlieka

               4 lyžice cukru

              1 droždie (dáme podkysnúť)

 

Do vykysnutého kvasku pridáme:

2,5 dcl mlieka

60 dkg výberovej múky

1 dcl oleja

štipka soli

15 – 20 tabliet sacharinu

 

Všetko zmiešame a rozdelíme na polovicu. Do druhej polovici dáme 3 lyžice kakaa a trochu mlieka. Dáme na plech a necháme kysnúť 1 hodinu. Po vykysnutí cesto stáčame ako pri klasickom závine akurát na biele cesto položíme hnedé a stočíme ich spolu do závinu. Pred pečením cesto potrieme so žĺtkom. Dobrú chuť!

Recept zaslala: Michaela Gurská

Tento recept je súťažný. Hlasovať za neho môžete kliknutím na páči sa mi/like na tejto adrese.

Ak sa aj vy chcete zapojiť do súťaže o poukážky v hodnote 25, 15 a 10 eur, viac sa dozviete v pravidlách.